Privatudgivelse

Udgiv for eksempel dine erindringer eller din slægtshistorie

Har du skrevet dine erindringer, din families historie eller i princippet hvad som helst, som mest har interesse for en smal målgruppe, for eksempel din egen familie, dine venner og bekendte, så er en privatudgivelse en oplagt løsning. Vi hjælper dig med opsætning af tekst og billeder i en flot bog, som vil blive et skattet minde for eftertiden.

Hvad er en privatudgivelse

En privatudgivelse er en bogproduktion i et lille oplag (minimum 25 stk.), hvor du som forfatter modtager hele oplaget. Det kan for eksempel være dine erindringer fra et langt liv eller en spændende karriere, din families historie, din digtsamling eller en fagbog med et meget specifikt emne og til en smal målgruppe.

Ved en privatudgivelse får din bog ikke et ISBN-nr., og den bliver hverken registreret hos boghandlere eller biblioteker. Du kan aflevere to pligteksemplarer til Det Kongelige Bibliotek, men du er ikke forpligtet til det.

Pris for privatudgivelse

Pris for en privatudgivelse afhænger af, hvor mange bøger du ønsker, hvor mange sider der er i din bog, om der er farve på indholdssiderne, om vi skal hjælpe med at scanne billeder, om det skal være en bog med blødt eller hårdt omslag med mere. 

Prisen for nedenstående eksempel er 14.995,- kr. inkl. moms.

 

Rettigheder og royalty ved en privatudgivelse

En privatudgivelse er, som ordet afslører, privat og er dermed ejet af dig selv. Du har rettighederne til dine bøger, og du får derfor ikke udbetalt royalty fra Skriveforlaget. 

Da en privatudgivelse ikke opfylder de krav, der skal til for at blive solgt i en boghandel og til biblioteker, vil indtjeningen på den være meget begrænset, og du har mulighed for at få den fortjeneste, som du får ind, hvis du vælger at sælge den privat.

Martin Adams OZCl4XcpRw Unsplash

Køb en grundvurdering af dit manuskript

En privatudgivelse skal ikke opfylde specifikke indholdsmæssige og sproglige krav, for at du kan få den udgivet. Skriveforlaget har ingen aktier i din bog, og det er derfor heller ikke nødvendigt med en manuskriptvurdering. 

Hvis du alligevel ønsker en vurdering af dit manuskript, kan du købe en delvurdering eller en fuldvurdering af manuskriptet, så du får input til indholdet, før bogen bliver trykt. Se priser under redaktørsamarbejde.

Det skal dog bemærkes, at vi forbeholder os retten til at afvise dit projekt, hvis det på nogen måde er krænkende eller ulovligt.

Yj Lee XFcoLGuhdGs Unsplash

Send dit manuskript til gratis grundvurdering

Første skridt mod at udgive en bog på Skriveforlaget er, at få en grundvurdering af dit færdige manuskript. Vi laver en grundvurdering for at se, om dit manuskript har det potentiale og den kvalitet, der skal til for, at vi kan udgive den. Det er en god hjælp for os, hvis du sammen med dit manuskript også udfylder en synopsis og sender med. Du kan bruge en af nedenstående skabeloner.

Det er vigtigt, at dit manuskript er færdigt og så klar til udgivelse som muligt, da vi ikke laver grundvurderinger på manuskripter, der stadig er under udarbejdelse.

Indsend dit færdige manuskript i Word-format + en synopsis til info@skriveforlaget.dk

Når du har sendt dit manuskript og en synopsis til os, hører du fra os inden for få dage. Kan vi se potentiale i bogen, bliver du inviteret til et uforpligtende møde, hvor vi drøfter aspekterne af en udgivelse, så du har alle forudsætninger for at beslutte dig for, hvilken udgivelsesmulighed, der er den rette for dig og din bog.

Husk at downloade en synopsisskabelon