Medudgiver

Traditionel forlagsudgivelse med dig som medudgiver

Skriveforlaget er et medudgiverforlag, hvor du får alt det, et traditionelt forlag også tilbyder. Vi er garant for en topprofessionel udgivelse lige fra layout og tryk til distribution og salg af din bog. Vi lægger desuden stor vægt på personlig vejledning – og at du er en aktiv medspiller hele vejen. Ved et indledende møde med din projektleder, taler vi om, hvordan din bog præcis skal tage sig ud, og efterfølgende får du en udgivelsesaftale med de aftalte vilkår.

Hvad indeholder en medudgivelse?

Som udgangspunkt indeholder en medudgivelse gennem Skriveforlaget alt det grundlæggende, som en bogudgivelse på et traditionelt forlag også indeholder. Som medudgiver er du selv med til at finansiere din bogudgivelse, og dit indskud skal dække nogle af de omkostninger, der er i forbindelse med udgivelsen.

Herunder kan du se, hvilke elementer, du får som medudgiver af henholdsvis skønlitteratur, faglitteratur og digte.

Hvis du ønsker at skrue på for eksempel antal sider, billeder, billedbehandling, omslag, papirtype, farvetryk eller andet, kan det for det meste lade sig gøre mod en merpris.

Du skal drøfte dine ønsker med din forlægger, når I sammen sætter rammerne for din udgivelse.

Aldrig udsolgt

Vi trykker bøgerne i løbende oplag, det vil sige, vi trykker bøgerne i takt med, at de bliver solgt, men der er altid et grundlager, så din bog aldrig er udsolgt. Skal der være farvebilleder i din bog, ønsker du et særligt format, og/eller måske at bogen bliver forsynet med hardcoveromslag, så klarer vi også det.

Martin Adams OZCl4XcpRw Unsplash

Rettigheder og royalty

Når du vælger at udgive din bog på et medudgiverforlag, ejer det rettighederne til din bog, ligesom hvis du udgav på et traditionelt forlag.


Eftersom det er forlaget, der ejer rettighederne til din bog, er det også dem, der udbetaler royalty til dig. Ved alle solgte eksemplarer af din bog og e-bog får du som medudgiver 25 procent i royalty af bogens vejledende udsalgspris, fratrukket moms og eventuel forhandlerrabat. Til sammenligning får en forfatter ofte kun 12 procent i royalty på et traditionelt forlag.


En vigtig pointe er, at et forlag ikke selv scorer de resterende procentdele, da de har udgifter til de øvrige interessenter, herunder blandt andre distributører, salgsagenter og boghandlere.

Yj Lee XFcoLGuhdGs Unsplash

Send dit manuskript til gratis grundvurdering

Første skridt mod at udgive en bog på Skriveforlaget er, at få en grundvurdering af dit færdige manuskript. Vi laver en grundvurdering for at se, om dit manuskript har det potentiale og den kvalitet, der skal til for, at vi kan udgive den. Det er en god hjælp for os, hvis du sammen med dit manuskript også udfylder en synopsis og sender med. Du kan bruge en af nedenstående skabeloner.

Det er vigtigt, at dit manuskript er færdigt og så klar til udgivelse som muligt, da vi ikke laver grundvurderinger på manuskripter, der stadig er under udarbejdelse.

Indsend dit færdige manuskript i Word-format + en synopsis til info@skriveforlaget.dk

Når du har sendt dit manuskript og en synopsis til os, hører du fra os inden for få dage. Kan vi se potentiale i bogen, bliver du inviteret til et uforpligtende møde, hvor vi drøfter aspekterne af en udgivelse, så du har alle forudsætninger for at beslutte dig for, hvilken udgivelsesmulighed, der er den rette for dig og din bog.

Husk at downloade en synopsisskabelon