Eget forlag

Få dit eget forlag men slip for alt besværet

Der kan være mange fordele ved at udgive din bog på dit helt eget forlag. Du beholder alle rettigheder, du ejer selv dine bøger, og ikke mindst får du selv al fortjeneste ved salg, både af de trykte bøger og eventuelle digitale udgaver. Det kan dog godt være uoverskueligt selv at etablere sit eget forlag og få styr på alt det praktiske med trykaftaler, lagerafteler, distribution og så videre, men det behøver du heller ikke, for det kan vi på Skriveforlaget klare for dig.

Læs mere

Selvudgiver på eget forlag

Udgangspunktet for selvudgivelse gennem Skriveforlaget er løsningen eget forlag, som indeholder de grundydelser, der skal til, for at du kan få dit eget forlag at udgive din bog på. 

Når du starter dit eget forlag, bliver du også det, vi kalder en selvudgiver. Det er her vigtigt at pointere, at der ikke er tale om en print-on-demand-løsning, men at du reelt får dit eget forlag, og at Skriveforlagets dygtige redaktører, korrekturlæsere og grafikere hjælper dig med alt det praktiske, så du ikke skal tænke på så meget andet, end hvad dit forlag skal hedde.

Hvis du har brug for, at vi skal sætte din bog professionelt op og klargøre trykfiler og e-bog, skal du tilvælge løsningen layout af din bog, og har du brug for hjælp til pr- og markedsføring, kan du vælge en af vores genretilpassede pr-pakker. Desuden tilbyder vi korrektur og redaktionel sparring.

Two mature businesspeople sitting in the lounge area of a modern office and going over paperwork together

Eget forlag - pris og proces

Når vi skal i gang med at etablere dit eget forlag, begynder processen med et indledende møde mellem dig og din konsulent fra Skriveforlaget. Her tager vi en grundlæggende snak om din bog og dine behov og planlægger det videre forløb i forhold til om du har behov for redaktørhjælp, grafisk opsætning, korrektur eller andet og i så fald udarbejder vi en detaljeret køreplan for forløbet frem mod udgivelsen med datoer og en tydelig oversigt af, hvem gør hvad og hvornår. 

Du har hele tiden mulighed for at spørge os til råds, og du modtager desuden en guide, der forklarer alle aspekter af at have sit eget forlag. 

Køber du en eget forlag-pakke klarer vi dette for dig:

 • Oprettelse og registrering af forlag
 • Tildeling af forlagsnummer og ISBN-nummerserie
 • Oprettelse i databaser hos boghandler og netbogsalg
 • Indgåelse af distributionsaftaler for trykte og digitale udgaver
 • Indstilling af bogen til materialevurdering for bibliotekssalg
 • Rådgivning om udgivelsens økonomi
 • Fastsættelse af bogens vejledende udsalgspris og valg af forhandlerrabatter
 • Hjælp til valg af bogens format og papirtype
 • Indhentning af tryktilbud
 • Hjælp til indgåelse af trykkeriaftale
 • Vejledning om eventuel lydbogsudgave

Pris inkl. moms 12.000,-

Har du andre behov i forbindelse med udgivelse af din bog, udregner vi gerne et tilbud, som inkluderer disse ydelser også.

AdobeStock 302627765 (1)

Et revolutionerende nyt værktøj til redaktion af din bog

Finansiering, rettigheder og royalty

Som selvudgiver finansierer du selv din bogudgivelse, og prisen varierer, alt efter hvor meget du vil gøre brug af vores ydelser. 

Til gengæld ejer du selv rettighederne til din bog, og du får også al fortjeneste ved salg. Din salgsfortjeneste får du udbetalt månedsvis, så du ikke som ved en traditionel udgivelse skal vente et år med at få udbetalt royalty.

AdobeStock 302627765 (1)