Redaktørsamarbejde

Hvad gør en redaktør?

Med respekt for forfatterens arbejde er en redaktørs fornemste opgave at optimere det manuskript, forfatteren har skrevet – og gøre det i tæt samarbejde med forfatteren. Vi tilbyder dig en professionel redaktør, som gør netop det.

En redaktion er ikke det samme som en korrektur. En korrektur er retning af stavefejl, grammatiske fejl og kongruens. En redaktion er en gennembearbejdning af dit manuskript. Her er fokus udover sproget på den overordnede handling, dine personer, dit plot samt optimering af dialog og beskrivelser, så du til sidst står med en helstøbt bog.

Kemien mellem forfatter og redaktør er en væsentlig forudsætning for et godt samarbejde, så vi lægger os i selen for at finde den rette redaktør til netop dit manuskript. Og når det er gjort, giver redaktøren sit skøn på, hvor mange timer han eller hun skal bruge på at redigere dit manuskript, så derfor vil prisen for en redaktør altid afhænge af omfanget af redaktionsarbejdet

Læs mere

Redaktørhjælp - delvurdering

Med en delvurdering af dit manuskript kan du få feedback på et centralt kapitel i din bog, et kapitel der volder særlige problemer, eller du kan vælge et afsnit, som repræsenterer din bog og skrivestil, så du kan bruge delvurderingen som en generel feedback.   

Ønsker du en delvurdering skal du sende os et par kapitler (op til 10.000 ord) samt en synopsis. Derefter udarbejder din redaktør en grundig skriftlig feedback om, hvad der virker og ikke virker, og samtidig giver redaktøren dig gode råd til at komme videre i skriveprocessen.

Two mature businesspeople sitting in the lounge area of a modern office and going over paperwork together

Redaktørhjælp - fuldvurdering

Med en fuldvurdering læser din redaktør hele dit manuskript og giver en grundig feedback af alle bogens elementer fra plot, dialoger, sprog, personer, opbygning og så videre. 

Inden redaktøren går i gang, har I en dialog om manuskriptet, og du får en skriftlig vejledning i hvordan du arbejder videre ud fra redaktørens feedback.

AdobeStock 302627765 (1)

Online sparring med en redaktør

Savner du en professionel at sparre med omkring dit manuskript – uanset om det er skøn- eller faglitteratur – har du muligheden for at få din helt egen onlineredaktør i 30 minutter ad gangen.

En online sparring med en redaktør kan hjælpe dig med mindre konkrete problemer, så du kan komme godt videre med dit manuskript. Det kan være du vil vende en konkret dialog, et plottvist eller du har behov for at få praktisk viden om opsætning af dit manuskript. Det og meget mere kan en online sparring med en redaktør hjælpe dig med.

Young teenage school girl giving presentation speech on online virtual classroom. Online education and elearning concept during quarantine

Information og priser

Herunder kan du se priser på vores redaktionelles services. Du køber den service, du har brug for, ved at kontakte os. Du kan kontakte os på telefon 86 51 19 00 eller skrive på info@skriveforlaget.dk

Service

Pris inkl. moms.

 • Icons8 Check (1)

  Redaktørsamarbejde (timepris).

  950,-
  Ved større projekter aftaler vi en fast pris
 • Icons8 Check (1)

  Online sparring med en redaktør

  500,-
  Pris for 30 minutters online sparring

Prisen på redaktion baseres på dit manuskript

Prisen på en redaktion varierer meget i forhold til bogens længde og omfanget af redaktionen. Vi kan give dig en fast pris, når vi har skimmet et par kapitler, men en redaktør når i gennemsnit fire sider på en time. Er manuskriptet tæt på perfektion, kan man måske nå 6-8 sider, og er der mange rettelser, kan det være helt ned til to sider på en time. En fagbog tager ofte længere tid end et skønlitterært værk.

Send dit manuskript til gratis grundvurdering

Første skridt mod at udgive en bog på Skriveforlaget er, at få en grundvurdering af dit færdige manuskript. Vi laver en grundvurdering for at se, om dit manuskript har det potentiale og den kvalitet, der skal til for, at vi kan udgive den. Det er en god hjælp for os, hvis du sammen med dit manuskript også udfylder en synopsis og sender med. Du kan bruge en af nedenstående skabeloner.

Det er vigtigt, at dit manuskript er færdigt og så klar til udgivelse som muligt, da vi ikke laver grundvurderinger på manuskripter, der stadig er under udarbejdelse.

Indsend dit færdige manuskript i Word-format + en synopsis til info@skriveforlaget.dk

Når du har sendt dit manuskript og en synopsis til os, hører du fra os inden for få dage. Kan vi se potentiale i bogen, bliver du inviteret til et uforpligtende møde, hvor vi drøfter aspekterne af en udgivelse, så du har alle forudsætninger for at beslutte dig for, hvilken udgivelsesmulighed, der er den rette for dig og din bog.

Husk at downloade en synopsisskabelon

Vores forfattere siger

Anette Plum

“Super saglig og konstruktiv vurdering. Det gav mig fornyet gåpåmod med mit manuskript.”

Ida Nilsson

“Skriveforlaget giver hurtig tilbagemelding på indsendt manuskript. Behagelig atmosfære på stedet og god tid til møder og aftaler. De er åbne og lydhøre overfor forfatterens idéer til omslag mm. Det færdige resultat fremstår flot og professionelt.”

Svenning Svenningsen

“Jeg har fået en meget professionel vejledning, både med hensyn til gennemgang af manus, samt hjælp med at søge tilskud hjem fra Velux-fonden. Samtidig har jeg fået en super PR og SOME.”

Hvad er en delvurdering?

Du sender os et par kapitler (op til 10.000 ord) samt en synopsis.
Derefter udarbejder din redaktør en grundig skriftlig feedback om, hvad der virker og ikke virker, og samtidig giver redaktøren dig gode råd til at komme videre i skriveprocessen.

Hvad er en fuld vurdering?

Din redaktør læser hele dit manuskript og giver en grundig feedback af alle bogens elementer fra plot, dialoger, sprog, personer, opbygning og så videre. Du får også en skriftlig vejledning i hvordan du arbejder videre ud fra redatørens feedback