Korrektur

Grundig korrektur af skarpe sprognørder

Vores dygtige og erfarne korrekturlæsere får de sidste stavefejl af vejen, så kommaerne finder deres rette plads, og dit manuskript kommer til at stå skarpt. De er passionerede sprognørder med skarpe øjne og god forståelse for formidling.

 • 1. korrektur
  0,10 kr
  / ord
  Normalpris: 0,15 kroner per ord

1. korrektur læses altid på manuskriptet, inden din bog layoutes. Vi læser såkaldt grammatisk korrektur på dit manuskript, hvor vi retter stavefejl, slåfejl, kommafejl og grammatiske fejl samt spotter for eksempel inkonsekvent brug af navne og stednavne. Da der ofte er meget at rette til at starte med, vil vi ikke altid fange alle fejl – vi tager forbehold for, at vi ikke får rettet op til ti procent af fejlene.

 • Slutkorrektur
  0,15 kr
  / ord
  Pris (inklusive 1. korrektur) - Normalpris: 0,22 kroner per ord

Vil du sikre dig, at de fejl, som eventuelt ikke blev rettet i første omgang, bliver spottet, anbefaler vi en slutkorrektur. Den bliver læst, efter bogen er sat op til tryk, da vi dermed samtidig kan holde øje med, om selve opsætningen har givet anledning til fejl, for eksempel forkerte orddelinger ved linjeskift. Det er dog vigtigt at påpege, at vi ikke kan garantere en 100 procent fejlfri bog, og at man i bogbranchen opererer med, at det er acceptabelt, at der er et par fejl pr. 20 sider i en bog.

Læs selv korrektur først

Uanset om du kun vælger en 1. korrektur af dit manuskript, eller om du også ønsker en slutkorrektur, anbefaler vi, at du – inden vi går i gang – gør så meget, du selv kan for at minimere fejlene i dit manuskript. Skriveforlaget har udarbejdet en korrekturguide til forfattere, hvor du kan få hjælp til at spotte de klassiske grammatiske og sprogmæssige fejl, som mange begår. Hvis du udgiver din bog hos os, kan du rekvirere guiden gratis ved at skrive til os på info@skriveforlaget.dk.

Mature bearded man holding and reading book. Sitting next to sunny window, smiling and wearing glasses, copy space

Hvorfor er korrektur vigtigt?

Sprogligt og grammatisk sjusk kan nemt få en potentiel læser til at lægge bogen fra sig, og det sender ofte et uprofessionelt signal, når kommaerne er sat, som vinden blæser. Stavefejl kan i værste fald gøre teksten decideret uforståelig. Derfor er det enormt vigtigt, at dit manuskript er så fejlfrit som muligt, når det bliver udgivet.

Smiling young businesswoman going over graphs during a meeting with a group of coworkers in an office

God korrektur kan redde liv!

God korrektur kan endda nogle gange redde liv! Se bare på dette sætningseksempel:

”Hænges ej benådes.”

Uden kommaer er der budt op til fri fortolkning. For hvad betyder den sætning egentlig? Placeringen af et komma kan ganske ændre skæbnen for den person, som budskabet er skrevet om. Står der ”Hænges ej, benådes”, kan den dødsdømte ånde lettet op, da han jo så ikke skal hænges, men derimod benådes. Men sættes kommaet bare et ord anderledes, er den dødsdømte ilde stedt: ”Hænges, ej benådes.”
Så ja, korrekt satte kommaer er vigtige – det kan gælde liv eller død.

Two smiling diverse businessmen talking together over a laptop while sitting at a desk inside of an office cubicle

Vores forfattere siger

Anette Plum

“Super saglig og konstruktiv vurdering. Det gav mig fornyet gåpåmod med mit manuskript.”

Ida Nilsson

“Skriveforlaget giver hurtig tilbagemelding på indsendt manuskript. Behagelig atmosfære på stedet og god tid til møder og aftaler. De er åbne og lydhøre overfor forfatterens idéer til omslag mm. Det færdige resultat fremstår flot og professionelt.”

Svenning Svenningsen

“Jeg har fået en meget professionel vejledning, både med hensyn til gennemgang af manus, samt hjælp med at søge tilskud hjem fra Velux-fonden. Samtidig har jeg fået en super PR og SOME.”