Et godt manuskript er et, der formidler dine ideer, plot og handlinger, på en måde, der taler til læsernes forestillingsevne og fanger og fastholder læseren fra start til slut. Undervejs i forløbet oplever de fleste forfattere, at processen bliver svær eller går i stå, og man bliver usikker på, om manuskriptet nu er godt nok.
Der er flere forskellige muligheder for hjælp i skrivefasen. Uanset om du kun er i gang med at forme ideen, eller du er godt i gang med at skrive og blot vil have hjælp eller sparring undervejs, kan vi tilbyde, det du har behov for. Vi kender forfatterrejsen, og tager med på turen, uanset hvor langt eller kort du er nået.
Se herunder hvordan vi kan hjælpe dig i skrivefasen.
Hos Skriveforlaget har vi et team af professionelle redaktører, som vi arbejder sammen med, så vi altid kan finde ham eller hende, der er bedst egnet til netop dit manuskript. Du kan bruge din redaktør, uanset hvor langt du er med dit manuskript.
Læs mere om
Er et redaktørsamarbejde ikke det, du har behov for, kan du vælge et kortere forløb med en skrivemakker. Din skrivemakker kan du spørge til råds om stort og småt og sammen finder I ud af, hvordan du kommer videre med din bog.
Er du interesseret i at udgive din bog?
Indsend dit manus til gratis grundvurdering. Vi gennemgår dit manuskript grundigt og du hører fra os inden for 14 dage. Grundvurderingen er første skridt i processen med at udgive din bog på Skriveforlaget.
Har du en god ide til en bog. Eller har du oplevet mere end de fleste, kan du få hjælp til at få din bog skrevet af en ghostwriter. En ghostwriter skriver bogen – eller dele af den – for dig. På baggrund af interviews og klare aftaler om stil og indhold, klarer en professionel ghostwriter skrivningen for dig.
Når dit bogmanuskript er færdigt skal det forvandles til en bog. Bogforside, bagsidetekst, indhold, kolofon, paginering mm. er vigtige for en professionel udgivelse, som læserne får lyst til at tage med hjem. Et professionelt boglayout pakker din historie flot ind og gør den salgbar.
Bogkorrektur er en disciplin i sig selv. Det kræver stor erfaring at kunne læse korrektur på en hel bog. Vores dygtige og erfarne korrekturlæsere får de sidste stavefejl af vejen, så kommaerne finder deres rette plads, og dit manuskript kommer til at stå skarpt.
FAQ
Ghostwriting er en betegnelse, der dækker over det at skrive en bog, en tale, en artikel eller anden form for skriftligt materiale for en anden − uden at få kredit for det. En ghostwriter bliver altså hyret til at skrive i en andens navn. Denne anden kan være hvem som helst, der har noget på hjerte, men som ikke selv har kompetencerne til at få sine tanker, idéer eller budskaber ned på papir. Ghostwriteren kommer derfor ikke til at fremstå som den officielle afsender og bliver derfor af gode grunde kaldt ”Den usynlige forfatter” af Dansk Forfatterforening.
På Skriveforlaget tilbyder vi ghostwriting, hvor du indgår i et samarbejde med en professionel forfatter, der skriver din bog for dig. Læs mere om proces og priser for ghostwriting.
Indsendelse af manuskript
Uanset om du ønsker at udgive på Skriveforlaget som medudgiver, eller om du ønsker vores hjælp til at få dit eget forlag, er det altid dit manuskript, som er afgørende for, om vi indgår i et samarbejde med dig. I praksis betyder det, at når du sender dit manuskript til os, så giver vi det en såkaldt grundvurdering for at se, om bogen har potentiale og kvalitet til at blive udgivet. Grundvurderingen består ofte i, at en af vores redaktører læser et par udvalgte kapitler, og er grundvurderingen positiv, bliver du inviteret til et uforpligtende møde, hvor vi drøfter aspekterne af en udgivelse, så du har alle forudsætninger for at beslutte dig, om en medudgivelse på Skriveforlaget eller en af vores andre udgivelsesmuligheder er det rette for dig og din bog. Sammen med dit manuskript er det i øvrigt en fordel, at du sender lidt information om, hvem du er, og hvad dit formål er med bogen. Til at besvare disse spørgsmål er du meget velkommen til at medsende en synopsis udfyldt på baggrund af vores synopsisskabeloner, som du finder under Manuskripthjælp.
Manuskriptets udformning
Når vi har aftalt, hvordan vi kan hjælpe dig med at udgive din bog, er det tid til at aflevere det endelige manuskript. Hvis vi har anbefalet, at dit manuskript skal redigeres og/eller gennem korrektur via os, inden det skal udgives, er det selvfølgelig bare at aflevere det i den udgave, du har, og så aftale med redaktør/korrekturlæser, hvordan arbejdet skal ske. Du må dog meget gerne ”forberede” din udgave af manuskriptet bedst muligt ved at fjerne de meste almindelige opsætningsfejl og sprogfejl, som mange begår i Word og andre tekstbehandlingsprogrammer. Skriveforlaget har en guide til det formål, som vi kalder vores huskorrekturguide, og den sender vi gerne kvit og frit til dig, uanset hvor du er i skriveprocessen. I den kan du blandt andet lære om, hvordan man skriver forkortelser i bøger, om tal skal med tal eller bogstaver, hvilke ord der skal sammensættes, hvordan du opstiller dialoger, og en masse andet nyttigt, som både gør det lettere for en eventuel redaktør, korrekturlæser – og til sidst grafikeren, som skal sætte din bog op – at arbejde med dit manuskript. Hvis du udgiver din bog hos os, kan du rekvirere guiden gratis ved at skrive til info@skriveforlaget.dk.
I princippet er en virksomhedshistorie også en privatudgivelse, da vi også her hjælper dig med at få layoutet bogen og trykt i det antal, du ønsker. Som oftest er en firmabog dog en lidt større opgave end for eksempel en privat erindringsbog, da dens layout gerne skal afspejle firmaets udtryk og brand. Vi har grafikere, der kan sørge for, at bogen bliver en del af firmaets visuelle identitet, og vi kan også hjælpe jer med at skrive bogen, få den redigeret, korrekturlæst med videre. Når bogen er trykt, ejer I selv alle eksemplarer, og bogen kommer ikke til salg i offentligheden.
Noget du ikke kan finde?
Information
Links
Åbningstider