FAQ

Ofte stillede spørgsmål

Der er et hav af detaljer at have styr på, når du skal udgive en bog. Som medudgiverforlag kan vi heldigvis hjælpe dig med at få styr på det hele – men derfor er det jo rart at vide, hvad det er for en masse ting, der er inkluderet i den proces, det er at udgive en bog.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus ullamcorper, tellus a rhoncus imperdiet, orci velit vulputate sapien, ac porttitor quam sapien sed neque. Nam at vulputate libero. Proin hendrerit, mauris eget consectetur pellentesque, odio lorem tempus tellus, ut lacinia magna est vel tortor. Nulla mollis neque orci, nec porttitor purus iaculis eget. Aenean eu nibh nulla. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Cras eu lobortis ligula. Nullam vestibulum elit vel enim lacinia faucibus. Praesent laoreet mauris leo, quis sollicitudin justo tempus eu. Maecenas ultrices ac lorem et mattis. Proin diam erat, lobortis eu ante a, tempor laoreet nunc. Etiam dictum mi non nisi bibendum scelerisque. Ut finibus nec ante facilisis pharetra. Nunc venenatis tortor quam, a viverra dui varius id. Nunc euismod, lorem sed blandit condimentum, magna arcu efficitur turpis, ac consequat purus lacus id quam.

Ghostwriting er en betegnelse, der dækker over det at skrive en bog, en tale, en artikel eller anden form for skriftligt materiale for en anden − uden at få kredit for det. En ghostwriter bliver altså hyret til at skrive i en andens navn. Denne anden kan være hvem som helst, der har noget på hjerte, men som ikke selv har kompetencerne til at få sine tanker, idéer eller budskaber ned på papir. Ghostwriteren kommer derfor ikke til at fremstå som den officielle afsender og bliver derfor af gode grunde kaldt ”Den usynlige forfatter” af Dansk Forfatterforening.

På Skriveforlaget tilbyder vi ghostwriting, hvor du indgår i et samarbejde med en professionel forfatter, der skriver din bog for dig. Læs mere om proces og priser for ghostwriting.

Indsendelse af manuskript
Uanset om du ønsker at udgive på Skriveforlaget som medudgiver, eller om du ønsker vores hjælp til at få dit eget forlag, er det altid dit manuskript, som er afgørende for, om vi indgår i et samarbejde med dig. I praksis betyder det, at når du sender dit manuskript til os, så giver vi det en såkaldt grundvurdering for at se, om bogen har potentiale og kvalitet til at blive udgivet. Grundvurderingen består ofte i, at en af vores redaktører læser et par udvalgte kapitler, og er grundvurderingen positiv, bliver du inviteret til et uforpligtende møde, hvor vi drøfter aspekterne af en udgivelse, så du har alle forudsætninger for at beslutte dig, om en medudgivelse på Skriveforlaget eller en af vores andre udgivelsesmuligheder er det rette for dig og din bog. Sammen med dit manuskript er det i øvrigt en fordel, at du sender lidt information om, hvem du er, og hvad dit formål er med bogen. Til at besvare disse spørgsmål er du meget velkommen til at medsende en synopsis udfyldt på baggrund af vores synopsisskabeloner, som du finder under Manuskripthjælp.

Manuskriptets udformning
Når vi har aftalt, hvordan vi kan hjælpe dig med at udgive din bog, er det tid til at aflevere det endelige manuskript. Hvis vi har anbefalet, at dit manuskript skal redigeres og/eller gennem korrektur via os, inden det skal udgives, er det selvfølgelig bare at aflevere det i den udgave, du har, og så aftale med redaktør/korrekturlæser, hvordan arbejdet skal ske. Du må dog meget gerne ”forberede” din udgave af manuskriptet bedst muligt ved at fjerne de meste almindelige opsætningsfejl og sprogfejl, som mange begår i Word og andre tekstbehandlingsprogrammer. Skriveforlaget har en guide til det formål, som vi kalder vores huskorrekturguide, og den sender vi gerne kvit og frit til dig, uanset hvor du er i skriveprocessen. I den kan du blandt andet lære om, hvordan man skriver forkortelser i bøger, om tal skal med tal eller bogstaver, hvilke ord der skal sammensættes, hvordan du opstiller dialoger, og en masse andet nyttigt, som både gør det lettere for en eventuel redaktør, korrekturlæser – og til sidst grafikeren, som skal sætte din bog op – at arbejde med dit manuskript. Hvis du udgiver din bog hos os, kan du rekvirere guiden gratis ved at skrive til info@skriveforlaget.dk.

I princippet er en virksomhedshistorie også en privatudgivelse, da vi også her hjælper dig med at få layoutet bogen og trykt i det antal, du ønsker. Som oftest er en firmabog dog en lidt større opgave end for eksempel en privat erindringsbog, da dens layout gerne skal afspejle firmaets udtryk og brand. Vi har grafikere, der kan sørge for, at bogen bliver en del af firmaets visuelle identitet, og vi kan også hjælpe jer med at skrive bogen, få den redigeret, korrekturlæst med videre. Når bogen er trykt, ejer I selv alle eksemplarer, og bogen kommer ikke til salg i offentligheden.

Indlæser

Mangler vi noget?

Er der noget, du savner at vide noget om i denne FAQ, så send os gerne en mail på info@skriveforlaget.dk, så besvarer vi dit spørgsmål.

Skriv din bog

Som forfatter har du noget på hjerte. Du har en historie, du vil fortælle og dele med et stort eller mindre publikum. Uanset om du har en smal historie rettet mod en lille læserskare, eller en bred titel, som vil interessere mange, hjælper vi dig i dit forfatterskab og gør din bogdrøm til virkelighed.

AdobeStock 434099133 (1)

Udgiv din bog

Tillykke – du har skrevet et bogmanuskript. Det er ikke alle, der når så langt i deres forfatterskab. Vi er klar til at hjælpe dig med forlagsarbejdet og forvandler dit manuskript til en færdig og professionelt opsat bog, som kan glæde dine læsere.

AdobeStock 319637724 (1)

Promovér din bog

Få din bog ud til læserne. Vi hjælper dig med at gøre din bog synlig og markedsfører den over for de rigtige læsere. PR og markedsføring af bøger kan gøres på mange måder, og forfatteren spiller selv en stor rolle. Med vores hjælp får du et professionelt setup, så dine læsere får at vide, at din bog er udkommet.

AdobeStock 296111701 (1)