Postkort fortæller historie fra Kolding-egnen

Jens Peter Nikolaj Hansen

Med gengivelse af postkort samlet gennem en menneskealder fortæller Jens Peter N. Hansen, hvordan Slesvig-problematikken i årene fra 1864 til 1920 fyldte i det område, der i dag udgør Kolding Kommune, og med de tilførende fortællinger har Jens Peter Nikolaj Hansen i Postkort fortæller historie fra Kolding-egnen skabt et lille stykke Danmarkshistorie.

SKU: 9788793958487

249,95 kr.

Postkort som medie begyndte at dukke op omkring 1880. Dengang blev de dog kun brugt til at sende korte beskeder, for frem til 1905 var det ikke muligt at skrive ret meget på et postkort. Oprindeligt var den ene side af postkortet forbeholdt adressen på modtageren – der måtte ikke skrives andet – så på billedsiden blev der derfor udviklet et mindre skrivefelt, hvor der kunne skrives beskeder, og af mangel på plads skrev mange ofte hen over postkortets motiv. Men billedsiden fortæller også noget andet. De fortæller historie. Jens Peter Nikolaj Hansen har gennem mange år samlet på postkort med motiver fra 1864-1920-grænsen mellem Danmark og Tyskland. De mange postkort er et fint vidnesbyrd på, hvad folk var påvirket af på den tid, nemlig det militære nederlag til Preussen og Østrig i 1864 og følelsen af en uretfærdig grænse, hvor danskere blev tvunget til at leve under et fremmed regime, og mange familier blev adskilt. Med bevidstheden om denne urimelige grænse var der mange, som – når lejligheden sig bød – lagde rejsen forbi den daværende landegrænse og sendte et postkort hjem til familien med billeder, der viste noget af det nationale sindelag, herunder motiver fra historiske begivenheder, som førte til 1864-1920-statsgrænsen.

Andre bøger fra

Jens Peter Nikolaj Hansen

Ingen bøger fundet

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål til en bog eller en forfatter, eller til bestilling eller forsendelse af en bog, er du velkommen til at kontakte os.

Gå til alle genrer

Leder du noget specifikt, filtrer efter genrer her

Se alle vores bøger

Lad dig inspirere blandt vores mere end 300 bøger.

Vores lyd- og 
E-bøger

De bedste lyd- og E-bøger til når du f.eks. er på farten