Hvorfor er vi, som vi er, og gør som vi gør, når vi ofte ikke selv ønsker det? Hvad er det for mekanismer, der ofte ubevidst overstyrer os, og hvad kan vi gøre ved dem, hvis vi vil? Disse og andre nøglespørgsmål er relevante for alle, men i særlig grad for personer, som har et lederansvar og er ansvarlige for andres liv og velfærd på en arbejdsplads.
Begrebet ledelse er oppe i tiden, men nu med buzzwords som ’purpose’ og ’bæredygtighed’ som almindelige præfikser. Begreber som ’nærhed’, ’tydelighed’ og ’empowerment’ hører også med her. ’Lederskab i øjenhøjde og den menneskelige faktor’ sætter fokus på netop disse andre tilhørende spørgsmål ud fra en model og et samlet koncept for lederskabet.
Læseren inviteres med på en rejse i tid og rum, hvor forfatterens personlige erfaringer fra over 40 år i lederskabets tjeneste inden for offentlige og private virksomheder i ind- og udland lægges frem med både erkendte fejl og succeser, som samtidig belyses ud fra relevant teori. Bogen lægger særlig vægt på at skabe en dybere forståelse for beslutningsprocesserne i NU’et på baggrund af erfaringer fra luftfartens systematiske arbejde med sikkerhed. Erfaringer som, det postuleres, også med fordel kan hentes ned på ’jorden’.